Laina

Laina nopeasti ja luotettavasti netistä

Laina on ylivoimaisesti hintavertailumme yksi suosituimmista ja eniten vertailluista tuotteista. Alla olevasta vertailutaulukosta löydät useita lainanmyöntäjiä, joiden kuluja ja korkoja voit vertailla ilmaiseksi. Voit hakea uutta lainaa tai kilpailuttaa nykyisen lainasi uudelleen ja vaihtaa edullisempaan vaihtoehtoon.

Lainavertailuun on koottu palvelut, jotka toimittavat lainahakemuksen jopa 30 pankille ja lainanmyöntäjälle. Näin voit saada yhdellä hakemuksella useita lainatarjouksia, joista voit valita edullisimman. Lainatarjouksen pyytäminen on maksutonta, eikä se sido hyväksymään jotain saamistasi lainatarjouksista.

Laina on mahdollista hakea helposti ja nopeasti netistä ilman vakuuksia tai takaajia mihin tahansa käyttötarpeeseen. Lainojen hintavertailu kannattaa tehdä huolellisesti, silloin saat varmasti halvimman mahdollisen lainan. Vertaile lainoja täysin ilmaiseksi ja löydä meidän avulla markkinoiden edullisin laina.

Laina mahdollistaa suuremmatkin hankinnat

Lähes jokainen kuluttaja tarvitsee jossain vaiheessa elämää lainaa suurempiin hankintoihin. Tällaisia voivat olla esimerkiksi asunto, moottoripyörä, auto, vene tai kodin remontointi. Laina on kalleimpien hankintojen kohdalla oikeastaan ainut vaihtoehto, sillä tavallisen työssä käyvän henkilön varat harvoin riittävät asunnon tai uuden auton hankintaan.

Nykyaikana useimmat remonttipalvelut, autoliikkeet ja muut kaupat tarjoavat asiakkailleen erilaisia rahoituksia ja osamaksusopimuksia, joiden suhteen tulee olla tarkkana. Mikä onkaan helpompaa kuin kävellä autokauppaan ja hankkia uusi auto liikkeen tarjoamalla rahoituksella tai tilata kattoremontti rakennuspalvelun tarjoamalla osamaksusopimuksella.

Myyjäliikkeen tarjoamassa rahoituksessa ja osamaksusopimuksessa on se huono puoli, ettei kuluttajalla ei ole minkäänlaista mahdollisuutta vertailla lainaa muihin tarjouksiin. Lainaa uutta autoa tai kattoremonttia varten voisi saada huomattavasti edullisemmin omasta pankista, mutta silloin pitäisi olla ajoissa asialla, mikäli tarvitsee lainaa heti.

Kivijalkapankkiin pitää ensin varata aika, jonka saattaa saada kiireisenä aikana vasta muutaman viikon kuluttua. Tämän jälkeen täytyy tietenkin raivata kalenterista tilaa sovitulle päivälle. Lopulta itse lainaneuvottelussa vierähtää oma aikansa, jolloin on vaivatonta tarttua suoraan kaupan tarjoamaan rahoitukseen.

Yksi suosituimmista tavoista löytää edullisin rahoitus on kilpailuttaa laina netissä. Yläpuolella olevassa lainojen hintavertailussa on esillä kaikki lainojen kilpailuttamiseen erikoistuneet palvelut. Palveluissa kuluttajan tarvitsee täyttää vain yksi ainoa lainahakemus, joka toimitetaan automaattisesti jopa 30 eri pankille ja rahoituspalvelulle. Lainanmyöntäjät käsittelevät lainahakemuksen ja lähettää lainatarjouksen asiakkaan sähköpostiin.

Näin voit saada nopeasti monta lainatarjousta, jolloin lainojen vertaileminen on vaivatonta. Voit halutessasi hyväksyä halvimman lainatarjouksen tai hylätä vaikka kaikki. Lainaa on mahdollista hakea mihin tahansa käyttötarkoitukseen aina 100 eurosta jopa 70 000 euroon saakka ilman minkäänlaisia vakuuksia tai henkilötakaajia. Lainahakemuksen lähettäminen ja lainatarjouksien pyytäminen on aina täysin maksutonta.

Ainacom.fi lainavertailun edut:

  • Turvallinen ja puolueeton lainavertailu, jonka tarkoitus on auttaa kuluttajia löytämään markkinoiden edullisin laina.
  • Vertailutaulukosta löydät suosituimmat ja luotettavat lainanmyöntäjät ja lainanvälityspalvelut, joihin voit tutustua kaikessa rauhassa.
  • Lainaa hakiessa tarvitsee täyttää vain yksi lainahakemus, mutta voit saada silti useamman tarjouksen vertailtavaksi.
  • Voit vertailla lainoja täysin maksutta ja valita saamistasi lainatarjouksista edullisimman vaihtoehdon.
  • Lainavertailu on ilmainen nyt ja myös jatkossa, voit kokeilla vertailua ilman minkäänlaista sitoutumista.
  • Lainatarjousten hakeminen ja vastaanottaminen ei sido mihinkään, voit vertailla lainoja huoletta.

Miten vertailen lainoja?

Lainojen vertailu onnistuu useammalla eri tavalla. Voit hakea lainaa lainapalveluiden verkkosivuilta tai vaihtoehtoisesti käyttää lainanvälityspalveluita, jotka välittävät lainahakemuksen 20-30 pankille ja rahoitusyhtiölle. Ero näiden vaihtoehtojen välillä on se, että jokaisessa lainapalvelussa joudut täyttämään uuden lainahakemuksen ja lainanvälityspalveluissa vain yhden hakemuksen.

Helpoin ja fiksuin tapa vertailla laina on täyttää huolellisesti vain yksi lainahakemus, joka toimitetaan täysin maksutta lainanmyöntäjille. Pankit ja lainanmyöntäjät käsittelevät lainahakemuksen ja kartoittavat asiakkaan maksukyvyn sekä taloudellisen tilanteen. Mikäli laina voidaan myöntää, toimitetaan lainatarjous asiakkaan sähköpostiin.

Muutaman päivän kuluttua olet melko varmasti saanut ensimmäiset lainatarjoukset sähköpostiisi ja voit aloittaa varsinaisen lainojen vertailun. Lainaa verratessa katse tulisi kohdistaa todelliseen vuosikorkoon, siinä on mukana kaikki luottoon liittyvät kulut. Todellinen vuosikorko on luotettava tapa vertailla lainoja, se kertoo lainan kokonaiskustannuksen.

Todelliseen vuosikorkoon sisältyvät kaikki lainan kustannukset, kuten avausmaksu, korko, käsittelymaksu, kuukausimaksu, tilinhoitomaksu ja laskutuspalkkiot. Luotonmyöntäjän on aina ilmoitettava todellinen vuosikorko selkeästi, edellyttää EU-direktiivi ja kuluttajasuojalaki. Vuotuinen korko saattaa olla ilmoitettu myös tavallista pienemmällä tekstillä, jolloin se jää helposti huomioimatta.

Vertailun jälkeen olet varmasti tietoinen siitä, mikä pankki tarjoaa lainaa halvimpaan hintaan. Älä kuitenkaan hyväksy lainahakemusta vielä tässä vaiheessa hätiköiden, sillä kaikki lainanmyöntäjät eivät ole välttämättä vielä ehtineet toimittamaan lainatarjousta. Suosittelemme odottamaan rauhassa, että kaikki halukkaat luotonmyöntäjät ovat toimittaneet tarjouksen, silloin halvin laina ei ainakaan mene ohi kiirehtimisen takia.

Kuinka paljon voin hakea lainaa?

Lainavertailussa on esillä useita lainanvälityspalveluita ja lainapalveluita, joista voit hakea vakuudetonta lainaa. Jokaisen palvelun tiedoissa on selkeästi kerrottu, kuinka pieni tai suuri haettava laina voi olla. Hieman palvelusta riippuen voit hakea lainaa alimmillaan 50 euroa ja enimmillään jopa 70 000 euroa, oman lainatarpeesi mukaan.

Luotonmyöntäjä käsittelee lainahakemuksen ja tekee arvion asiakkaan maksukyvystä. Tavoitteena on selvittää, voidaanko henkilölle myöntää rahoitus ja laskea asiakkaalle oikean suuruinen laina ja kuukausierä tuloihin sekä menoihin nähden. Silloin lainan takaisinmaksu onnistuu ilman ylimääräisiä ponnisteluja ja ylimääräistä rahaa jää kuitenkin riittävästi vielä elämiseen.

Lainasumma katsotaan sopivan suuruiseksi asiakkaan taloustilanteeseen nähden. Tämä tarkoittaa sitä, että suurta lainaa on epätodennäköisempää saada yksi kuin silloin, jos lainanhakijoita on kaksi henkilöä. Taloudellisesti järkevintä on hakea laina esimerkiksi yhdessä puolison kanssa, silloin lainasumma voi olla suurempi ja tarjottava korko on varmasti pienempi.

Valtaosa lainapalveluista myöntää suuriakin summia lainaa ilman vakuuksia ja takaajia. On kuitenkin myös useita pankkeja, jotka vaativat suuren lainan kohdalla omaisuutta vakuudeksi tai henkilötakaajan. Henkilötakaaja on lähes samalla tavalla vastuussa lainasta kuin lainanhakija. Takaaja on vastuussa velan takaisinmaksusta, mikäli lainahakija ei pysty maksamaan velkaansa sovitusti.

Jos tavoitteena on hakea lainaa netistä mahdollisimman pienillä kustannuksilla, suosittelemme hakemaan rahoitusta yhteishakijan kanssa lainanvälityspalvelusta. Se on yksinkertaisesti fiksuin tapa hakea lainaa. Täytä vain lainahakemus palvelussa ja lainanvälityspalvelu toimittaa hakemuksen useille pankeille ja rahoituslaitoksille. Hetken kuluttua voit saada ensimmäiset lainatarjoukset sähköpostiin vertailtavaksi.

Ainacom.fi
Logo