Puhelinliittymät

Millainen puhelinliittymä sopii sinun käyttöösi parhaiten?

Valikoimastamme löytyy halvin puhelinliittymä varmasti muutamassa minuutissa. Vertaa Moi Mobiilin, Elisa Saunalahden, Telian ja DNA:n liittymät.

Vertaa Suomen suurimpien operaattorien puhelinliittymät helposti ja nopeasti hintavertailun avulla ja säästät runsaasti aikaa ja rahaa.

Liittymien tarjousjakso on voimassa vain 12-24 kuukauden ajan. Tästä syystä puhelinliittymä on tärkeä muistaa kilpailuttaa säännöllisesti.

Minkä operaattorin puhelinliittymä tarjoukset haluat nähdä? Vertaa puhelinliittymät vaihtoehtoisesti alla olevasta vertailutaulukosta.

dna-liittymat

elisa-liittymat

telia-liittymat

moi-liittymat

Tässä kuukauden suosituimmat liittymätarjoukset

Puhelinliittymä on helpointa vertailla ja tilata netistä

Omaan käyttöön edullisin puhelinliittymä on nykyään vaivatonta vertailla ja tilata netistä. Tarvitset vain nettiyhteyden ja puhelimen, tietokoneen tai tabletin. Kotoa käsin voit kaikessa rauhassa tutustua liittymävalikoimaan ja ajankohtaisiin tarjouksiin. Kaikki Suomen suurimpien operaattorien puhelinliittymät ovat nähtävillä sivuillamme, joka helpottaa vertailua merkittävästi. Kuten Elisa liittymät, DNA liittymät, Telia liittymät ja Moi liittymät.

Puhelinliittymä on suositeltavaa vaihtaa säännöllisin väliajoin, sillä liittymien tarjousjakso on yleensä voimassa 1-2 vuotta. Tarjousjakson päätyttyä puhelinliittymän hinta nousee automaattisesti ilman ennakkoilmoitusta. Lähes kaikki puhelinliittymät myydään tänä päivänä ilman sitoutumispakkoa tai kytkykauppaa, joten liittymä on mahdollista vaihtaa edullisempaan milloin vain.

Oli suunnitelmissasi hankkia puhelinliittymä ilman nettiä, edullisella kuukausimaksulla, uusi 5G liittymä tai rajaton 4G paketti, olemme vakuuttuneita siitä, että suuresta valikoimastamme löytyy juuri käyttöösi sopivin puhelinliittymä. Muutamassa minuutissa selaat läpi kaikki Moi liittymät, Elisa liittymät, DNA liittymät ja Telia liittymät ja selvität halvemman vaihtoehdon.

Puhelinliittymä on helpointa valita taulukosta silloin, kun tietää tarkasti mitä ominaisuuksia liittymän tulee sisältää. Mikäli käyttömäärät ei ole tiedossa, on hyvä tarkistaa ne vanhan puhelinlaskun erittelyosasta. Laskuerittelystä näet sen, kuinka paljon olet kuluttanut dataa, puheaikaa ja perinteisiä tekstiviestejä kuukauden aikana.

Onko uusi puhelinliittymä vaikea hankkia?

Puhelinliittymä tilataan samoin kuin kaikki muutkin tuotteet netistä. Tilaaminen on tietenkin pyritty tekemään kuluttajille vaivattomaksi ja mahdollisimman nopeaksi toimenpiteeksi. Taulukkomme ”tilaa” napista siirryt suoraan kyseisen operaattorin kotisivuille, jossa puhelinliittymä tilataan. Tästä eteenpäin seuraat vain sivuston antamia selkeitä ohjeita.

Puhelinliittymä tilataan täyttämällä tilauslomake ja vastaamalla muutamaan kysymykseen. Voit muun muassa päättää haluatko säilyttää nykyisen puhelinnumerosi vai vaihtaa tilalle aivan uuden numeron. Kun liittymä on tilattu, uusi operaattori hoitaa vanhan liittymän irtisanomisen ja hoitaa numeronsiirron sekä toimittaa uuden SIM-kortin postin välityksellä.

Nykyinen puhelinliittymä on käytössäsi aivan normaalisti aina siihen saakka, kunnes uusi SIM-kortti pyydetään asettamaan puhelimeen. Saat operaattorilta tekstiviestin, jossa kerrotaan tarkka kellonaika ja päivämäärä, jolloin voit ottaa uuden liittymän käyttöösi. Vaihda uusi SIM-kortti puhelimeesi ilmoitettuna aikana ja uusi puhelinliittymä on tästä eteenpäin käytössäsi.

Uusi puhelinliittymä on yleisesti käytössä noin 5-14 arkipäivän kuluessa. Mikäli olet hankkinut uuden liittymän nykyiseltä operaattorilta, saattaa uusi liittymä olla käytössä jo 5 arkipäivän kuluttua. Toiselta operaattorilta hankittu liittymä on yleisesti käytössä viimeistään 14 arkipäivän kuluttua.

Miksi puhelinliittymät tulisi kilpailuttaa tasaisin väliajoin?

Puhelinliittymien hinnat muuttuvat todella usein ja liittymätarjoukset ovat voimassa suurimmaksi osaksi vain vuoden. Tarjousjakson päätyttyä liittymän kuukausimaksu saattaa nousta useamman euron, jolloin liittymän saa varmasti vaihdettua edullisempaan. Jotta kuluttajan ei tarvitsisi maksaa liittymästään normaalihintaa, tulisi puhelinliittymä vaihtaa vuosittain.

Puhelinliittymä on helpointa päivittää uuteen edullisempaan vaihtoehtoon palvelumme kautta. Meillä voit vertailla kaikkien teleoperaattorien puhelinliittymät helposti muutamassa minuutissa, jolloin säästät sivulta sivulle tarjousten perässä kulutetun ajan. Voit tarkistaa liittymätarjoukset sivuiltamme täysin ilmaiseksi niin usein kuin itse haluat.

Puhelinliittymiä selatessa kannattaa samalla tarkistaa liittymän ominaisuudet ja tarvittaessa päivittää ne ajan tasalle. Jossakin vaiheessa sitä vain tarvitsee esimerkiksi nopeampaa nettiyhteyttä, rajatonta ominaisuutta dataan, puheaikaan tai tekstiviesteihin. Hyvin kilpailutettu puhelinliittymä palvelee käyttäjäänsä parhaalla mahdollisella tavalla ja tietenkin halvimpaan hintaan.

Se kuinka paljon voit säästää kilpailuttamalla puhelinliittymäsi säännöllisesti, riippuu täysin siitä, mitä ominaisuuksia puhelinliittymä sisältää. Monessa tapauksessa liittymän kilpailuttaminen on tuonut säästöä jopa yli 100 euroa vuodessa. Summa saattaa kuulostaa pieneltä, mutta perheen kaikkien liittymien kilpailuttaminen voi säästää rahaa jopa 600-1000 euroa vuositasolla.

Milloin liittymä kannattaa vaihtaa?

Liittymän vaihtamiseen ei ole määritelty mitään tiettyä vuodenaikaa tai ajankohtaa. Puhelinliittymä voi olla syytä vaihtaa lukemattomista eri syistä. Alle olemme listanneet palvelumme käyttäjien ilmoittamia yleisimpiä syitä, miksi puhelinliittymä on päätetty lopulta vaihtaa.

Hinta – Liittymän hinta on yksi yleisimmistä syistä vaihtaa puhelinliittymä. Tarjousjakson pituus vaihtelee teleoperaattorien välillä, mutta yleisesti tarjoushinta on voimassa vain 12 kuukautta. Normaalihinnan astuessa voimaan, suurin osa käyttäjistä päivittää mielellään liittymän edullisempaan vaihtoehtoon.

Ominaisuudet – jossakin vaiheessa liittymän ominaisuuksissa huomataan parantamisen varaa, joka parhaassa tapauksessa myös pudottaa liittymän kuukausimaksua muutaman euron. On selvää, ettei tarpeettomista ominaisuuksista kannata turhaan maksaa.

Operaattori – harvoissa tapauksissa puhelinliittymä vaihdettiin toiselle operaattorille vain paremman asiakaspalvelun toivossa. Yleisesti kaikille teleoperaattoreilla on erinomainen asiakaspalvelu, mutta on kuitenkin tilanteita, joissa asiakaspalveluun ei olla oltu jostain syystä täysin tyytyväisiä.

Onko halvin puhelinliittymä paras vaihtoehto?

Emme suosittele valitsemaan puhelinliittymää vain kuukausimaksun perusteella. Halvin liittymä ei välttämättä sisällä kaikkia niitä ominaisuuksia, joita todellisuudessa tarvitset eniten. Taulukkomme hinnat ovat kuukausimaksuja, joihin lisätään useissa liittymissä vielä kulutuksen mukaan veloitus puheajasta ja tekstiviesteistä, joissakin liittymissä myös datasta.

Omaan käyttöön halvin puhelinliittymä on tarkistettavissa heti, kun olet tietoinen omasta kulutuksestasi. Eli kuinka paljon puheaikaa, tekstiviestejä ja dataa kulutat kuukausittain. Laskuerittelystä voit tarkistaa ja laskea useamman kuukauden perusteella keskiarvon. Mikäli käytät esimerkiksi puheaikaa tai tekstiviestejä runsaasti, rajaton ominaisuus näissä saattaa olla halvempi vaihtoehto.

Kuukausimaksultaan markkinoiden halvin puhelinliittymä saattaa olla monille puhelimen käyttäjille paras vaihtoehto. Liittymän ominaisuuksiin vain täytyy perehtyä tarkemmin ja selvittää, onko kyseessä omaan kulutukseen halvin vaihtoehto. Jokainen henkilö käyttää kuitenkin puhelimen ominaisuuksia hieman eri tavalla.

Kovin pahasti pieleen liittymän valinta ei missään tilanteessa kuitenkaan voi onneksi mennä. Mikäli et ole täysin tyytyväinen tilaamaasi liittymään tai huomaat laskun kohoavan liian suureksi, on sinulla 14 päivän peruutusoikeus. Lähes kaikki puhelinliittymät myydään nykyään ilman ikävää sitoutumispakkoa, jonka takia voit vaihtaa liittymän toiseen silloin kuin itse haluat.

Rajaton liittymä on varmasti suosituin vaihtoehto

Valikoimamme suosituin ja eniten myyty puhelinliittymä on rajattomilla ominaisuuksilla varustettu liittymä. Rajaton ominaisuus voi olla kaikissa ominaisuuksissa tai vain osassa, kuten netin käytössä, puheajassa ja tekstiviesteissä. Lapsille hankitaan yleensä rajaton data, se pitää puhelinlaskun kurissa ja silloin netin selaaminen on huoletonta.

Suurin osa puhelimen käyttäjistä selaa puhelimella nettiä niin töissä kuin vapaa-ajallakin. Nopea ja rajaton netti onkin nykyään yksi liittymän tärkeimmistä kriteereistä. Monet soittavat työpaikalla työpuheluita omalla puhelimella, jolloin puheluminuutteja kertyy kuukaudessa reilusti. Rajattoman ominaisuuden ansiosta puheluminuutteja voi käyttää huolettomasti kuukausittain.

Rajaton puhelinliittymä ei kuitenkaan ole kaikille edullisin vaihtoehto. Jos netin selaaminen jää vähäiseksi kuukausittain, saattaa kulutuksen mukaan laskutettava vaihtoehto olla halvempi vaihtoehto. Toinen edullinen vaihtoehto on liittymä, joka sisältää kuukausittain tietyn määrän ilmaista dataa. Esimerkiksi Moi liittymä tarjoaa 4 gigaa ilmaista dataa kuukaudessa.

Mikäli puheaikaa tai tekstiviestejä kuluu runsaasti kuukausittain, on yksi vaihtoehto ladata puhelimeen WhatsApp sovellus. Sovelluksen kautta voit soittaa ja lähettää viestejä täysin ilmaiseksi netin välityksellä. Sovelluksen käyttäminen ei kuluta dataa kovin paljoa, joten tätä varten rajatonta ominaisuutta ei tarvitse hankkia.

Kulutuksen mukaan laskutettava puhelinliittymä soveltuu vähäiseen käyttöön

Puhelinliittymä, jonka hinta koostuu kiinteästä kuukausimaksusta ja kulutuksen mukaan käytetyistä tekstiviesteistä ja puheajasta on monille halvin vaihtoehto. Vanhemmat ihmiset ei selaa puhelimella nettiä ollenkaan ja usein kännykkä on niin vanha, ettei se edes sovellu netin selaamiseen. Silloin puhelinliittymä netillä on täysin turha hankinta.

Suuri osa suomalaisista käyttää puhelimen ominaisuuksia säästeliäästi. Puhelimella ei turhaan soitella, vaan ainoastaan hoidetaan pakolliset ja tärkeät asiat. Tekstiviestejä lähetetään myös harkiten, eli vain tärkeiden asioiden hoitamiseen. Silloin kulutuksen mukaan laskutettava liittymä on varmasti edullisempi vaihtoehto kuin rajattomalla ominaisuudella varustettu.

Kuten yllä olevasta tekstistä huomaa, jokainen puhelimen käyttäjä kuluttaa eri tavoin liittymän ominaisuuksia. Seniorit kuluttavat vain vähän ja säästeliäästi liittymän ominaisuuksia, eikä puhelimella surffailla netissä. Lapset kaipaavat nopeaa nettiyhteyttä ja aikuiset kattavan netin lisäksi usein myös rajattomasti puheaikaa.

Onneksi Suomen liittymämarkkinoilla on erittäin kattava ja monipuolinen valikoima liittymiä, joista löytyy varmasti edullinen liittymä lapselle, seniorille ja aikuisille. Kun tietää tarkalleen, millaisen liittymän todella tarvitsee, on halvin puhelinliittymä helppo valita palvelumme laajasta valikoimasta.

Ainacom.fi
Logo