Parhaat vinkit halvempaa puhelinliittymää etsivälle

Parhaat vinkit halvempaa puhelinliittymää etsivälle

Tässä artikkelissa tarjoamme neuvoja ja vinkkejä kaikille heille, jotka haaveilevat halvemmasta puhelinliittymästä. Vinkkien avulla voit saada nykyistä edullisemman puhelinliittymän ja tiedät, milloin puhelinliittymä kannattaa vaihtaa. Vaihtamalla puhelinliittymäsi tarjoushintaiseen, voit säästää yli 100 euroa vuoden puhelinlaskuissa.

Vertaa liittymät helposti ja nopeasti netissä

Meidän mielestä liittymävertailu ei saa olla vaikeaa ja viedä kauaa aikaa. Tässä vinkkejä ja neuvoja, joiden avulla säästät paljon aikaa ja tietenkin rahaa halvimman liittymän löytyessä. Haluatko vaihtaa puhelinliittymäsi edullisempaan? Nykyaikana liittymän vaihtoa harkitsevan ei tarvitse juosta myymälästä toiseen pyytäen liittymätarjouksia.

Vertaa hintaa vaivattomasti netissä siihen suunnitelluissa palveluissa, joista löytyy Suomen suurimpien operaattorien liittymätarjoukset. Mikäli haluat löytää nykyistä halvemman liittymän mahdollisimman vaivattomasti, suosittelemme tutustumaan Puhelinliittymä.com palvelun kattavaan liittymävalikoimaan.

Oli tarpeesi sitten perinteinen 4G liittymä, uusi 5G liittymä, puhelinliittymä nopealla nettiyhteydellä tai liittymä ilman nettiä, löydät varmasti sopivan ja edullisen vaihtoehdon. Puhelinliittymä vertailuun on koottu kaikki Moi liittymät, Telia liittymät, Elisa liittymät ja DNA liittymät. Suurin osa liittymistä myydään 12-24 kuukauden mittaisella tarjousjaksolla operaattorin uusille asiakkaille.

Hyödyntämällä uusille asiakkaille suunnatun tarjouksen, voit säästää jopa yli 100 euroa kuluvan vuoden puhelinlaskuissa. Edullisen tarjousjakson jälkeen voit vaihtaa jälleen liittymäsi tarjoushintaiseen, mutta silloin joudut melko varmasti vaihtamaan myös operaattoria. Liittymätarjoukset ovat voimassa vain kunkin operaattorin uusille asiakkaille.

Rajattomat puhelinliittymät

Rajaton puhelinliittymä on huoleton valinta, voit soittaa, lähettää tekstiviestejä ja selata nettiä juuri niin paljon kuin itse haluat joka kuukausi kiinteään kuukausihintaan. Rajattomat liittymät ovat vallanneen liittymämarkkinat, sillä jokaisella operaattorilla on valikoimassaan huomattavasti enemmän rajattomia kuin kulutuksen mukaan laskutettavia liittymiä.

Kuluttajan kannattaa kuitenkin hieman laskea, tuleeko rajaton liittymä todella edullisemmaksi kuin maksu kulutuksen mukaan tyyppinen puhelinliittymä. Rajattomassa liittymässä puhelut ja tekstiviestit eivät ole ilmaisia, kuten monet aluksi ajattelevat. Niille on määritetty jokin tietty hinta, joka sisältyy kiinteään kuukausimaksuun.

Nykyaikana puhelut ja tekstiviestit jäävät monilla erittäin vähäiselle käytölle erilaisten ilmaisten sovelluksien yleistyessä, joiden kautta voi soittaa ja lähettää viestejä ilmaiseksi. Ennen liittymän valintaa, kannattaa tarkistaa edellisistä puhelinlaskuista puheluminuuttien ja tekstiviestien todelliset lukemat.

Jos olet käyttänyt puheaikaa ja tekstiviestejä vain vähän, saattaa kulutuksen mukaan laskutettava puhelinliittymä olla paljon edullisempi vaihtoehto. Mikäli olet kuluttanut puheaikaa ja tekstiviestejä paljon, saattaa rajaton puhelinliittymä olla lopulta halvempi vaihtoehto. Nykyaikana rajattomat puhelinliittymät ovat huomattavasti suositumpia kuin kulutuksen mukaan laskutettavat.

Kulutuksen mukaan laskutettavat liittymät

Jokaisella operaattorilla on valikoimassaan useampi maksu kulutuksen mukaan tyyppisiä liittymiä, joissa netin käyttöoikeus on kuitenkin rajaton. Varmasti suurin osa kuluttajista kiertää tämän tyyppiset puhelinliittymät kaukaa, sillä puhelut ja tekstiviestit laskutetaan näissä liittymissä käytön mukaan.

Monet varmasti pelkäävät, että puheluminuutteja ja viestejä kuluu jonakin kuukautena tavallista enemmän, josta sitten seuraa yllättävän suuri puhelinlasku. Tänä päivänä sitä pelkoa ei kuitenkaan juurikaan ole, sillä suurin osa älypuhelimen käyttäjistä viestittelee ja soittaa WhatsApp sovelluksen kautta täysin ilmaiseksi.

Osa uusista liittymistä on myös varustettu maksukatolla. Niissä puhelut ja viestit laskutetaan kulutuksen mukaan, mutta maksukatto on asetettu esimerkiksi 4 euroon kuukaudessa. Maksukatto tarkoittaa sitä, että mikäli ennalta määritetyn maksukaton raja ylittyy, on ominaisuudet siitä eteenpäin ilmaisia kuukauden loppuun saakka.

Halvin puhelinliittymä saattaa aivan hyvin olla kulutuksen mukaan laskutettava liittymä, jos puhelut ja viestit lähettää suurimmaksi osaksi pikaviestipalveluiden kautta. Kannattaa tarkistaa ensin oma todellinen kulutus, jonka jälkeen ainakin varmasti tietää, onko rajaton vai kulutuksen mukaan laskutettava puhelinliittymä halvempi vaihtoehto.

Operaattorin vaihto kannattaa

Uskallamme sanoa, että varmasti suurin osa puhelinliittymän vaihtajista on löytänyt halvimman vaihtoehdon kilpailevalta operaattorilta. Tämä johtuu yksinkertaisesti siitä, että operaattorit kilpailevat asiakkaista ja tarjoavat puhelinliittymiä aina uusille asiakkaille tavallista edullisempaan hintaan.

Operaattorien uusille asiakkaille suunnattuihin tarjouksiin voit tutustua esimerkiksi osoitteessa Liittymätarjoukset.fi. Mikäli olet tällä hetkellä Elisa Saunalahden asiakas, kannattaa tarkistaa Telian, DNA:n ja Moi Mobiilin uusille asiakkaille suunnatut liittymätarjoukset. Näin voit hyödyntää heidän tavallista edullisemmat hinnat, jotka ovat saatavilla vain uusille asiakkaille.

Uusille asiakkaille myönnetään liittymään operaattorista riippuen 12-24 kuukauden mittainen tarjousjakso, jonka aikana kuukausimaksu on tavallista edullisempi. Tarjousjakson päättyessä liittymän normaalihinta palaa voimaan, jonka jälkeen kyseessä ei tietenkään ole enää halvin puhelinliittymä.

Tässä kohtaa suositellaan kilpailuttamaan puhelinliittymä uudelleen ja vertailemaan jälleen kilpailevan operaattorin liittymätarjouksia. Suomalaisista noin 20 prosenttia vaihtaa operaattoria vuosittain, kerrotaan Kaleva.fi verkkosivuilla. Operaattorin vaihto on monesti myös pakollista, mikäli haluaa saada tavallista edullisemman puhelinliittymän käyttöön.

Näin saat liittymän operaattoriltasi pilkkahintaan

Onko liittymäsi tarjousjakso päättynyt ja hinta noussut korkeammaksi? Oletko ollut erityisen tyytyväinen nykyiseen operaattoriin ja haluat pysyä heidän asiakkaana myös jatkossa? Voit ottaa yhteyttä suoraan operaattorin asiakaspalveluun puhelimitse, verkkosivuilla olevalla lomakkeella tai lähettää sähköpostia ja pyytää uutta liittymätarjousta.

Toinen vaihtoehto on tilata kilpailevalta operaattorilta mikä tahansa puhelinliittymä, jonka jälkeen ei varmasti kulu aikaa kuin viikko ja operaattorisi ottaa sinuun yhteyttä. Operaattori on huomannut, että olet siirtymässä kilpailevan operaattorin asiakkaaksi, jonka takia he saattavat tarjota sinulle nykyistä liittymääsi erittäin edulliseen kuukausihintaan.

Vaikka olet jo tilannut uuden liittymän toiselta operaattorilta, voit silti hyväksyä operaattorisi liittymätarjouksen, eikä jo tilattua liittymää tarvitse erikseen peruuttaa tai irtisanoa. Tällä tavoin monet ovat saaneet vanhan liittymän huomattavasti tavallisia liittymätarjouksia halvempaan hintaan, jolloin saa myös jatkossa käyttää tuttua ja toimivaa liittymää.

Mikäli et hyväksy operaattorin tarjoamaa tarjousjaksoa muutaman päivän kuluessa, saattaa operaattori lähettää vielä toisen tarjouksen, joka on ensimmäistä huomattavasti edullisempi. Yksikään operaattori ei halua menettää asiakasta kilpailevalle palveluntarjoajalle, jonka takia he pitävät nykyisistä asiakkaistaan kiinni kaikin tavoin viimeiseen asti.

Kilpailuta puhelinliittymä kerran vuodessa

Yleisin säästövinkki on tietenkin kilpailuttaa puhelinliittymä tasaisin väliajoin. Puhelinliittymä.com palvelu kehottaa kuluttajia tarkistamaan liittymän hinnan vuosittain. Liittymän hinta suositellaan tarkistamaan, sillä operaattorien tarjousjakso uudelle asiakkaalle on voimassa yleisesti vain vuoden, jonka jälkeen hinta palaa normaaliin.

Tässä kohtaa nykyistä halvempi puhelinliittymä löytyy lähes 100% varmasti, kunhan tarkistaa vain ajankohtaiset liittymätarjoukset. Samalla on aika tarkistaa ettei liittymä sisällä jotain sellaisia ominaisuuksia, joita ei todellisuudessa tarvitse ja jotka nostavat kuitenkin liittymän hintaa.

Joskus sitä myös kaipaa nopeampaa nettiyhteyttä, jolloin asia hoituu kätevästi samalla kertaa, kun muutenkin on aika päivittää puhelinliittymä uuteen. Markkinoille on ilmestynyt nyt myös uudet huippunopeat 5G liittymät, jonka monet kuluttajat varmasti ostavat muutaman vuoden sisällä.

Useimmista 5G liittymistä on saatavilla saman tapaisia liittymätarjouksia, kuin tarjotaan tällä hetkellä nykyisiin 4G liittymiin.

Ainacom.fi
Logo