Tilaa AinaComin uutiskirje!

Liittymällä postituslistallemme saat kuukausittain kiinnostavaa ja ajankohtaista tietoa mm. tarjoamistamme uusista ratkaisuista ja yrityksemme toiminnasta.

Vinkkimme parempaan etätyöpäivään


Kansallinen etätyöpäivä oli ja meni, mutta etätöitä tehdään AinaComissa siitä huolimatta. Käymme blogissamme läpi työntekijälle suunnattuja vinkkejä etätyöhön.

 

Helsingin toimistollamme on usein perjantaisin hiljaista, suuren osan kollegoista ollessa etänä. Näin oletan olevan tänäänkin – näpyttelen tekstiä kotona, joten varmaksi en voi sanoa. Olivat työkaverit sitten fyysisesti missä tahansa, Skypen, Yammerin ja muiden välineiden avulla he ovat kuitenkin lähellä.

Toimistollamme on perjantaisin hiljaista, kun suuri osa tekee töitä etänä

Kaikille etätyöskentely ei välttämättä sovi, osa tykkää tehdä työnsä toimistolta käsin. Työ- ja vapaa-aika saattaa olla helpompi erottaa toisistaan, kun työt pysyvät työpaikalla, vaikka harvoin nykyään kuitenkaan näin on. Meilläkin toimiston ergonominen työpiste sähköisine pöytineen ja kirkasvalolamppuineen pitää huolta siitä, että töitä on mukava tehdä omalta työpisteeltä käsin. Etäpäivä silloin tällöin tekee kuitenkin varmasti useimmalle meistä hyvää, kunhan välineet ovat kunnossa ja pelisäännöt sovittuna. Alla vinkkimme parempaan etänä työskentelyyn – etenkin tuoreemmille etäilijöille.

Vinkki 1: Hanki toimivat etätyöyhteydet

Mikään ei ole raivostuttavampaa, kuin pätkivät nettiyhteydet ja katkeilevat Skype-palaverit! Usein työnantaja haluaa tarjota työntekijöilleen toimivat nettiyhteydet sujuvan työnteon varmistamiseksi. Etätyövälineiden käyttö sujuu meillä luonnostaan, sillä AinaComilla on työpisteitä Helsingin lisäksi muissakin kaupungeissa. On enemmän sääntö kuin poikkeus, että palavereissa on mukana osallistujia Skypen kautta.

Meillä on melkein poikkeuksetta ainakin sisäisissä palavereissa osallistujia Skypen kautta

Palvelurepertuaariimme kuuluvat asiakkaille tarjottavat tehokkaat viestintävälineet, mukaan lukien soveltuvat yhteydet ja työkalut. Suojatun VPN-yhteyden avulla pystyt tietoturvallisesti tekemään töitä kotoa ja kirjautumaan tarvittaviin järjestelmiin. Tällä suutarilla on poikkeuksellisesti kengät, ja samoja asiakkaille tarjottavia välineitä hyödynnämme myös omassa työssämme, lisänä myös työnantajan verovapaana tarjoama nettiyhteys kotiin.

Vinkki 2: Panosta ergonomiaan myös etäillessä

Kotona ollessa työskentely tapahtuu usein sohvannurkassa tai ruokapöydän ääressä. Kiinnitä kuitenkin huomiota ergonomiaan etäillessäkin, etenkin, jos teet töitä usein kotoa käsin. Vaikka tekisitkin töitä sohvalla, muista silti ajoittain venytellä ja pyöritellä hartioita. 

Älä unohda ergonomiaa kotonakaan, etenkään jos teet paljon töitä kotoa käsin

Useasti kotoa töitä tekevien kannattaa tilan salliessa tehdä kotiin oikea työpiste ja hankkia kunnon työvälineet, esimerkiksi verkkokaupassamme tällä hetkellä kampanjassa olevia RollerMouse-tuotteita tai muita ergonomiaa tukevia välineitä. Jos työskentelet kotona harvemmin, ei satunnainen sohvalla makoilu välttämättä ole niin kriittistä!

Vinkki 3: Merkitse etätyöpäivä ajoissa kalenteriin

Vaikka palavereihin voi osallistua etänä ja tehdä töitä muutenkin normaalisti, toisinaan on tarve olla fyysisesti toimistolla ja osallistua palavereihin kasvotusten. Merkkaa siis päivä ajoissa kalenteriin, jottei niille päiville osu läsnäoloa vaativia tapaamisia. Esimerkiksi Office 365:n mukanaan tuomat jaetut kalenterit helpottavat palavereitten järjestämistä, eikä aikatauluja tarvitse kysellä kaikilta osallistujilta erikseen. Aina ajankohtaa ei kuitenkaan etukäteen tiedä ja esimerkiksi pienten lasten vanhemmille se tarjoaa lapsen sairastuessa kaivattua joustoa.

Vinkki 4: Sovi tarvittaessa esimiehesi kanssa etätyökäytännöistä

Etenkin etätöiden ollessa yritykselle uusi juttu, kannattaa sopia siihen liittyvistä pelisäännöistä, esimerkiksi raportoinnista ja työajan kirjauksista. On edelleen työnantajia, jotka eivät suhtaudu kovinkaan suopeasti toimiston ulkopuolella työskentelyyn ja ajattelevat sen olevat ”ylimääräinen vapaapäivä”. Tämä ajatusmalli on onneksi nykyään yhä harvinaisempi ja ilokseni työskentelen yrityksessä, jossa etätöihin kannustetaan. Etenkin asiantuntijaorganisaatioissa oletetaan nykyään työntekijöiden johtavan itse itseään ja tulokset puhuvat puolestaan, eikä toimistolla istuttu aika.

Säästät myös aikaa ja luontoa, kun työmatkat jäävät tekemättä.  Työmatkaan voi helposti kulua 1,5-2 tuntia päivässä. Voit ajatella ajansäästön myös korotuksena tuntipalkkaasi eli mikäli työaikasi on 37,5 tuntia viikossa, tarkoittaa säästetty aika 26,7 % korotusta tuntipalkkaan. Aika merkittävää!

Voit ajatella työmatkassa säästetyn ajan korotuksena tuntipalkkaasi, jolloin ajansäästö tuntuukin aika merkittävältä

Vinkki 5: Ota ilo irti etätyöpäivästä!

Tee töitä villasukissa ja tukka pystyssä, jos siltä tuntuu! Keskitä päivälle rauhallista työympäristöä ja keskittymistä vaativat tehtävät, kuten esimerkiksi tekstien kirjoittaminen tai oikoluku. Kukin meistä on erilainen, toiset keskittyvät parhaiten, kun taustalla on sopiva häly ja toiset taas vaativat täydellistä hiljaisuutta – luo omat käytänteesi! Itse huomaan avokonttorin hälyssä ajatuksen välillä katkeavan, ja siksi ajoittaiset etätyöpäivät tekevät hyvää. Hyödynnä myös kotona olosi ja laita vaikka taustalle pesukone pyörimään – se tuskin haittaa ketään, kunhan sovitut työt tulevat tehdyksi! 

 

Etätyökalut toimittaa AinaCom Oy


© Markkinointipäällikkö Tiina Härjämäki


verkkokauppa,
etätyö,
etätyöpäivä,
skype for business,
yammer,
rollermouse

Monipuoliset työkalut etätyöhön AinaComilta

AinaComin palveluilla varmistat sujuvan etätyöskentelyn!

Lue lisää >>