Tilaa AinaComin uutiskirje!

Liittymällä postituslistallemme saat kuukausittain kiinnostavaa ja ajankohtaista tietoa mm. tarjoamistamme uusista ratkaisuista ja yrityksemme toiminnasta.

AinaComin vinkit lomalle – käytä puhelinta sujuvasti reissussa ja keskity lomailuun


Ansaittu loma on iloinen asia ja kohta moni suuntaa nokkansa talvilomalle! Työn ollessa hektistä, ja yhä useammalla myös ajasta ja paikasta riippumatonta etätyötä, on tärkeää erottaa työ- ja vapaa-aika, sekä malttaa pitää loma lomana. Asiakaspalvelumme keräsi vinkit lomalle!

Lomakausi tuo perinteisesti vipinää asiakaspalveluumme, kun asiakkaamme kysyvät neuvoja ja käytännön vinkkejä mobiililaitteiden käyttöön sekä matkalle lähtiessään että paikan päällä. Toisinaan olemme aistineet, että langan toisessa päässä lomastressi nostaa päätään. Tähän blogiin asiakaspalvelumme on koonnut asiakkaidemme kysymysten pohjalta muutamia vinkkejä, joiden avulla siirryt sujuvasti lomanviettoon!

Kännykän käyttö ulkomailla – AinaComin vinkit lomareissuille

Jaettuun kalenteriin hyvissä ajoin merkitty loma ja sähköpostin automaattinen poissaolovastaus ovat jo vakiintuneita tapoja huomioida asiakkaat ja työtoverit. Monella kulkee työasiat päivittäin mukana paitsi läppärissä ja tabletissa, myös puhelimen sovelluksissa. Työhön liittyvien tilien ja sovellusten asetukset kannattaakin tarkistaa lomalle mukaan lähtevistä laitteista, ettei alati päivittyvä työposti keskeytä lomanviettoa. Kannattaa myös huomioida turvallisuus ja käyttää laitteissa suojakoodia.

Aina Lomavastaaja -palvelumme kertoo työasioissa sinua puhelimitse tavoittelevalle henkilölle, että olet parhaillaan lomalla, ja ohjaa puhelun tarvittaessa tuuraajallesi. Privaattipuhelut sen sijaan ohjataan puhelimeesi. Maksuttoman Aina Lomavastaaja -palvelun voi kytkeä kätevästi päälle tekstiviestillä jo loman alkumetreillä. Katso tarvittaessa ohjeet Lomavastaajan kytkentään päälle.

Paljonko puhelimen käyttö ulkomailla maksaa?

Kuluneen vuoden aikana asiakkaitamme on erityisesti askarruttanut EU-asetuksen myötä poistuneet verkkovierailu- eli roaming-maksut; paljonko mobiilidatan käyttö maksaa esimerkiksi Nizzassa tai Kanariansaarilla? AinaCom ei hakenut poikkeuslupaa veloittaa lisämaksua verkkovierailusta, kuten muutamat muut operaattorit, joten Aina-liittymällä voit käyttää kohtuullisen määrän mobiilidataa EU- ja ETA- alueella kotimaan hinnalla. Lomakuulumiset voi siis huoletta päivittää someen vaikka rannalla makoillessa tai suoraan suosikkiravintolastasi!

Euroopan ulkopuolelle suuntautuvaan liikematkustukseen ja vastaiskuna kalliille roaming-hinnoille olemme kehittäneet täysin uudenlaisen liittymän, Aina Globen. Liittymä on suunniteltu Euroopan ulkopuolella paljon työn vuoksi matkustaville, mutta miksipä liittymän edullisesta mobiilidatasta ei voisi nauttia myös kaukomaille suuntautuvalla lomamatkalla yrityksen politiikan niin salliessa?

Mutkia matkassa? Asiakaspalvelumme auttaa!

Toisinaan mobiililaitteet suutahtavat siitä, että on poistuttu kotimaan kamaralta. Jos matkakaverin puhelin toimii kuin se kuuluisa junan vessa ja oma laite ei inahdakaan, kannattaa ensimmäisenä tarkistaa laitteen verkkoasetukset, ja käynnistää puhelin uudelleen.

Aina-liittymällä on käytettävissä lukuisia mobiiliverkkoja maailmalla. Jos päädyt heikon kuuluvuuden alueelle tai törmäät muihin yhteysongelmiin, laitteen asetuksista suosittelemme vaihtamaan käyttöön 4G:n sijaan vanhan tutun 3G:n. Puhelimen verkkoasetuksista löytyy niin ikään manuaalinen verkon valinta, josta voi valita, mitä paikallista verkkoa haluat käyttää. Jotta mobiilidata toimii, tulee dataverkkovierailu erikseen sallia laitteen verkkoasetuksista.  

Muista turvallisuus – kaikkea ei kannata jakaa somessa

Väentungoksessa ja julkisissa kulkuvälineissä on syytä olla valppaana. Rosvon varalta on hyvä pitää tärkeimmät puhelinnumerot tallessa ja kirjoittaa IMEI-koodi ylös. Kannattaa myös miettiä, mitä sisältöä jakaa somessa – ei välttämättä kannata julkisesti mainostaa talon olevan tyhjillään viikon ajan. Jos havaitset laitteen kadonneen tai kohtaat muita puhelimen käyttöön liittyviä ongelmia, ota viipymättä yhteys asiakaspalveluumme.

Koti-ikävän yllättäessä kesken matkanteon, Aina-liittymällä soitat ja viestittelet Suomeen EU- ja ETA-maista samalla hinnalla kuin olisit jo kotona.

AinaComin asiakaspalvelu toivottaa kaikille mukavaa ja rentoa lomailua!


Blogiartikkelit

Asiakaspalvelumme on apunasi kaikissa tilanteissa!

Ota yhteyttä!