Tilaa AinaComin uutiskirje!

Liittymällä postituslistallemme saat kuukausittain kiinnostavaa ja ajankohtaista tietoa mm. tarjoamistamme uusista ratkaisuista ja yrityksemme toiminnasta.

AinaCom_iot_optimal

Helppo tie esineiden internetiin


 Alkaneen vuoden odotetaan jatkavan IoT:n menestyskulkua. Yhä useampi laite halutaan kytkeä verkkoon, jotta se on helposti hallittavissa, seurattavissa ja sen välittämät tiedot hyödynnettävissä.

Pelkästään Suomessa ja lähialueilla – Pohjolassa ja Baltiassa – ennustetaan olevan tällä hetkellä käytössä yli 80 miljoonaa verkottunutta laitetta. Ja markkina on edelleen todella vahvassa kasvussa!

Sen uskotaan yltävän tällä maantieteellisellä alueella lähes 20 miljardiin euroon vuoteen 2021 mennessä. Siksi jokaisen yrityksen on syytä olla kiinnostunut IoT:n tuomista mahdollisuuksista omassa liiketoiminnassaan!

Tänä vuonna keskusteluun nousee erityisen vahvasti mobiiliverkkoihin perustuvat narrow band -tekniikat. Niiden etuna on erityisesti olemassa olevan mobiiliverkkoinfrastruktuurin hyödyntäminen, jolloin jo rakennetun verkon peittoalue on valmiiksi olemassa sekä tekniikan perustuminen avoimeen maailmalla laajasti tuettuun 4G-pohjaiseen verkkostandardiin.

NB-IoT on parhaimmillaan ratkaisuissa, joissa lähetettävä tiedonsiirron määrä on pieni ja verkkoon kytketyn laitteen käyttöikä ja energiatehokkuus on korostettua.

NB-IoT on kuitenkin tässä vaiheessa valtaosin pilotointivaiheessa oleva ratkaisu. Perinteisiin mobiiliverkkoteknologioihin (2G-4G) perustuvilla ratkaisuilla toiminta voidaan sitä vastoin käynnistää välittömästi. Ne on helposti otettavissa käyttöön, soveltuvien käyttökohteiden kirjo on laaja ja palveluiden maantieteellinen käyttöalue on ylivertainen.

IoT_mita_missa_milloin.jpg

Me AinaComissa keskitymme erityisesti kotimaisten PK-yritysten IoT-hankkeiden tiedonsiirron toteuttamiseen. Törmäämme edelleen useasti tilanteeseen, jossa tämän kokoluokan yrityksiltä laskutetaan tiedonsiirrosta perinteisessä mobiiliverkossa edelleen erittäin kallista datahintaa. Toinen tuttu tilanne on se, että hinnan saa kyllä kohdalleen, mutta tällöin täytyy sitoutua volyymeihin, jotka usealla yrityksellä ovat vielä toteutumisen osalta kaukana horisontissa. Tuemme kasvua juuri sellaisena, kuin se yrityksen kulloisessakin vaiheessa on.

Meillä tiedonsiirtoa saa vaikka kappaletavarana ja aina edullisesti, kuten aikaisemmassa kirjoituksessani viime syksyltä lupasin.

Erinomaisen käytettävyyden kotimaassa ja ulkomailla mahdollistavien yhteyksien lisäksi me takaamme asiakkaillemme ensiluokkaisen, asiantuntevan ja henkilökohtaisen palvelun. Ihmisten välistä kanssakäymistä ei tämänkään liiketoiminnan osalta voida sivuuttaa. Toki palveluumme kuuluu myös aina helppokäyttöinen ja selkeä portaali IoT-liittymien hallinnointiin. 

Me olemme auttamassa jokaista suomalaista yritystä digitalisaatiokehityksessä. Tehdään tästä vuodesta yhdessä kotimaisen IoT:n menestysvuosi!

Jukka Timonen

Head of Value added services @AinaCom Oy

Haluatko tietää enemmän IoT:sta?

Tilaa IoT-opas >>

AinaCom IoT-myynti
p. 075 755 6000
iot@aina.fi

Lue lisää Aina IoT -palveluistamme! 


Blogiartikkelit,
iot,
iot-yhteys,
nb-iot

Haluatko kysyä lisää IoT-yhteyksistä? Asiantuntijamme auttaa!

Ota yhteyttä!