Tilaa AinaComin uutiskirje!

Liittymällä postituslistallemme saat kuukausittain kiinnostavaa ja ajankohtaista tietoa mm. tarjoamistamme uusista ratkaisuista ja yrityksemme toiminnasta.

AdobeStock_88260424_490.jpg

Suomen suurin operaatio palvelunestohyökkäyksiä vastaan


Operaatio Kyberpahikset kuriin tuo kerralla sadoille yrityksille suojaa palvelunestohyökkäyksiltä.

Yrityksen toiminnan lamauttavat palvelunestohyökkäykset voivat osua keneen vain. Kohde ei aina valikoidu koon, näkyvyyden tai vaikutusvallan mukaan. Hyökkäys voi osua kohdalle ihan vahingossakin. Suuret organisaatiot ovat niihin yleensä varautuneet, mutta pk-sektorilla suojautuminen palvelunestohyökkäyksiltä on jäänyt usein tekemättä.

Koska pienet voivat kärsiä siinä missä isotkin, AinaCom päätti ensimmäisenä suomalaisoperaattorina tarjota kaikille dataliittymäasiakkailleen lisäsuojan palvelunestohyökkäyksiä vastaan vakiona ilman lisämaksua. Kertarysäyksellä suojataan satoja yrityksiä.

Pienet hyökkäykset jäävät huomaamatta

Otsikoihin nousevat laajalle levittäytyvät palvelunestohyökkäykset, jotka kaatavat suuria sivustoja. Pienemmistä ja kohdennetummista hyökkäyksistä harvoin uutisoidaan. Usein niitä ei edes tunnisteta omassa verkossa. Niitä kuitenkin arvioidaan tapahtuvan jopa tuhansia kuukausittain.

Hyökkäykset aiheuttavat vahinkoa liiketoiminnalle, kun palvelu ei pyöri ja pääsy kriittisiin tietoihin ja toimintoihin estyy. Ei ole pikkuasia, jos yritys ei esimerkiksi pääse viikkoon käsiksi sähköpostiinsa. Samalla kärsii maine, kun asiakkaiden luottamus palvelukykyyn horjuu. Yhteyksien väärinkäytöksistä voi aiheutua myös yllättäviä kuluja.

Suojautuminen olennaista isoille ja pienille

Isoja yrityksiä palvellaan näissä asioissa innokkaasti, pk-firmoja ei niinkään. Suojan hankkiminen tarkoittaa niille resursseihin nähden huomattavan paljon lisämaksuja ja -töitä. Meille on silti selvää, että toiminnan turvaaminen on kaikille firmoille yhtä tärkeää.
– AinaComin toimitusjohtaja Tomi Saario 

Pelkät perinteiset tietoturvaratkaisut eivät suojaa palvelunestohyökkäyksiltä. Niiltä suojaudutaan suodattamalla verkkoliikenne ja ohjaamalla häiriöliikennettä toisaalle tai blokkaamalla sitä.

AinaComin suojausohjelma pystyy tutkimaan suurta määrää liikennettä syvällisesti. Se seuraa erityyppisiä verkkoliikenteitä ja rajoittaa tai estää poikkeavan ongelmaliikenteen. AinaComin liittymiin kuuluu myös tarpeen mukaan räätälöitävä palomuuri, joka turvaa käyttäjää muiltakin tietoturvauhilta.

Nyt suojautuminen on helppoa kaikille suomalaisyrityksille. Kyberpahikset kuriin valmiiksi suojatulla datayhteydellä!


Uutiset

Tutustu AinaComin joustaviin dataratkaisuihin

Tutustu datapalveluihimme

Tai suunnittele yhdessä asiantuntijan kanssa yrityksellesi sopivin dataratkaisu

Varaa kartoitusvartti