Tilaa AinaComin uutiskirje!

Liittymällä postituslistallemme saat kuukausittain kiinnostavaa ja ajankohtaista tietoa mm. tarjoamistamme uusista ratkaisuista ja yrityksemme toiminnasta.

Tiedätkö, minne sähköpostisi päätyvät?


 Sähköpostipalvelinten sijainnilla on väliä.

Usein kansainvälisten ICT-palveluntarjoajien ohjelmistot toimivat palvelimilla, jotka sijaitsevat eri puolilla maailmaa suurten yhtiöiden kotipaikoissa, kuten Irlannissa ja Yhdysvalloissa. Näissä maissa yksityisyydensuojaa koskeva lainsäädäntö poikkeaa suomalaisesta. Esimerkiksi viranomaisilla saattaa olla jonkin syyn perusteella pääsy palveluntarjoajien palvelimille ja siitä edelleen palvelun käyttäjien tiedostoihin.

Periaatteessa siis kenen tahansa ulkomaisilla palvelimilla sähköpostiaan pitävän tiedostot voivat päätyä ulkopuolisille. Lainsäädäntöä lisäksi kehitetään jatkuvasti, eikä se aina mene yksittäistä käyttäjää suojelevaan suuntaan.

Myös sähköpostipalvelimen mahdollisia ongelmatilanteita tai siihen kohdistuvia hyökkäyksiä ja muita kyberrikoksia voi olla ketterämpää selvittää kotimaan asiantuntijoiden ja viranomaisten voimin.

Suomalaisilla palvelimilla postit turvassa 

Meillä Suomessa yksityisyydensuojaan suhtaudutaan arvostavasti ja yleensä ottaen yksittäinen käyttäjä voi luottaa tiedostojensa olevan lainsäädännön turvin pitkälle suojattu. 

Usein suurten ylikansallisten ICT-toimijoiden palvelut ovat silti monipuolisuutensa ja toimintojensa puolesta vertaansa vailla. Siksi me AinaComilla halusimme yhdistää nämä kaksi: kotimainen yksityisyydensuoja ja Microsoft Exchange -sähköpostiohjelman kattavuus.

Aina Sähköposti on Exchange-sähköposti, jonka palvelimet sijaitsevat Hämeessä. Tiedostot pysyvät siis kotimaan kamaralla, mutta käytettävissä ovat kaikki Microsoftin monipuoliset toiminnot.

yksityisyydensuoja, microsoft exchange, sähköpostipalvelu

Lue lisää

Aina Sähköposti Suomessa